Zónová regulace pro vytápění/chlazení CosiTherm®

Schopnost současně řídit vytápění i chlazení v mnoha místnostech pomocí jedné centrální jednotky je nejen pro koncového uživatele velmi výhodná, ale také umožňuje efektivní a rozumnou spotřebu energetických zdrojů. Takovou funkcionalitu nabízí systém zónové regulace CosiTherm®.

Zónová regulace pro vytápění/chlazení CosiTherm® - AFRISO.CZ

Publikováno: 23. 8. 2022

Kategorie: Aktuálně

Schopnost současně řídit vytápění i chlazení v mnoha místnostech pomocí jedné centrální jednotky je nejen pro koncového uživatele velmi výhodná, ale také umožňuje efektivní a rozumnou spotřebu energetických zdrojů. Takovou funkcionalitu nabízí systém zónové regulace CosiTherm®.

Zónová regulace CosiTherm® umožňuje naprogramovat různé teploty nebo provozní doby vytápění/chlazení v mnoha místnostech pomocí jediného zařízení. Navíc díky technologii EnOcean umožňuje  řídit teplotu i bezdrátově. Řešení poskytuje vysoký komfort, snadnou modernizaci, snižuje náklady na samotnou instalaci a zvyšuje efektivitu využití energie. Je složena ze základního modulu BM, alespoň jednoho řídícího modulu, příslušným počtem termostatům prostorové teploty a termoelektrických pohonů. Výhodou je i velmi rychlé a jednoduché zapojení jednotlivých komponent. Samotná instalace řídicí jednotky se provádí na DIN lištu.

 

Základní modul BM

K základnímu modulu BM je možné připojit bezdrátové nebo drátové řídicí moduly F, D a volitelný časový modul UM. Počet řídicích modulů je určen počtem zón/místností, které potřebujeme regulovat. V rámci jednoho systému zónové regulace může být zapojeno až 18 zón (místností). K základnímu modulu můžeme připojit kombinaci drátové a bezdrátové verze řídicího modulu. Základní modul může ovládat čerpadlo vytápění a zvlášť i čerpadlo chlazení. Navíc lze ovládat jakékoli zařízení prostřednictvím bezpotenciálového kontaktu (v okamžiku přepnutí výběr mezi vytápěním a chlazením). Napájí se 230 V AC.

 

Řídicí moduly F2A, F6AD2, D6

Řídicí moduly D2 a F2A umožňují připojení dvou zón tzn. i dva pokojové termostaty (drátové pro D2, bezdrátové pro F2A) a řídicí moduly D6 a F6A jsou až pro šest zón tzn. šest pokojových termostatů (drátové pro D6, bezdrátové pro F6A). Pro každou zónu lze připojit až 4 termoelektrické pohony TSA-02 a jeden pokojový termostat.

 

Pokojové termostaty D, FT, FTF

Drátové provedení zastupuje termostat D a provedení bezdrátové termostaty FT a FTF (umožňuje navíc měřit vlhkost) Jedná se o termostaty s moderním designem o tloušťce 12,5 mm. Bezdrátové verze pracují na technologii EnOcean, která nevyžaduje kabely ani baterie. Jsou prakticky bezúdržbové a v případě modernizace vaší stávající instalace fungují velmi dobře.

Podívejte se na všechny nabízené produkty Afriso Smart Home.

Možnosti aplikace:

BEZDRÁTOVÁ VERZE
DRÁTOVÁ VERZE