Hydraulický modul AMB 760 pro monobloková tepelná čerpadla

Představujeme Vám Hydraulický modul AMB – pro monobloková tepelná čerpadla s výkonem do 10 kW, protože jsou nejčastěji instalována v rodinných domech.

Hydraulický modul AMB 760 pro monobloková tepelná čerpadla - AFRISO.CZ

Publikováno: 27. 2. 2024

Kategorie: Aktuálně

Hydraulický modul AMB 760

V současné době jsou tepelná čerpadla nejpopulárnějším zdrojem tepla. Proto bychom vám rádi nabídli hotové řešení pro tepelná čerpadla. Domácnosti mají omezené prostory pro instalaci zdrojů tepla, a proto musí být všechny instalace velmi kompaktní.

Proto vám představujeme: Hydraulický modul AMB –  pro monobloková tepelná čerpadla s výkonem do 10 kW, protože jsou nejčastěji instalována v rodinných domech. Všechny hydraulické spoje jsou provedeny uvnitř modulu stejně jako hotové elektrické připojení.

   

Co tedy skrývá tento Modul AMB?

Jednou z hlavních částí je průtokový ohřívač s maximálním výkonem 6 kW, vyrobený z nerezové oceli. Je rozdělen na 3 topné sekce o výkonu 2 kW. To znamená, že pokud máte trojfázovou instalaci, může se tepelné čerpadlo spustit s výkonem 2 kW, případně 4 kW nebo 6 kW. Co ale když vaše domácí instalace nemá možnost připojení průtokového ohřívače na tři fáze, ale má pouze možnost připojení na jednu fázi, tedy na 230 V? Zde zapojíme pouze jednu fázi na 230 V o výkonu 2 kW. Průtokový ohřívač je vybaven bezpečnostním termostatem, který v případě nedostatku průtoku a překročení teploty nad 90 °C vypne napájení ohřívače.

Samozřejmě v instalaci s tepelným čerpadlem nesmí chybět přepínací ventil, který přepne tok buď do instalace nebo na zásobník teplé vody. Je celý vyroben z velmi odolného materiálu, který odolává vysokým teplotám. Vyznačuje se otevírací dobou 75 sekund. Dále zde najdeme ADS 160 separátor nečistot. Tento separátor má 3 stupně filtrace. První filtrace způsobuje rotaci média, druhá filtrace zachytává veškeré nečistoty a nakonec třetí rotace všechny nečistoty kovové i nekovové jsou zachyceny v sítku ve filtru. Dále zde jsou uzavírací ventily na každém spoji, což umožňuje instalatérovi práci a umožní přerušit tok například při čištění zmíněného separátoru ADS. Modul je připravený na instalaci vodorovně i svisle, stačí pouze vnitřní části boxu jednoduše otočit jednotlivé komponenty a modul bude připravený.

Základem celého hydroboxu je elektrická část, která je předpřipravena na instalaci a obsahuje například nadproudovou ochranu ohřívače, pojistku na přepínací ventil, stykač a podpětový spínač. Dále zde najdeme relé, která jsou připojena k samotnému ohřívači v závislosti na signálu z tepelného čerpadla. A signální část, která je propojena s tepelným čerpadlem.

Použitím hotového modelu si usnadníte instalaci, snadno zapadá do instalace a nezabírá mnoho místa.