Potřeby pro topné systémy

Efektivní vytápění i klimatizace jsou stále častějším požadavkem pro novostavby i pro starší objekty bez teplovodních systémů. Majitelé budov chtějí nejen ušetřit, ale také zajistit příjemné podmínky pro bydlení, práci nebo i výrobu. Protože je nabídka komponent a prvků pro topné a chladící systémy velmi široká a zahrnuje velké množství položek, jsou potřeby pro topné systémy rozdělovány do mnoha kategorií. Zákazníkovi tak umožňují snazší orientaci v nabídkách specializovaných e-shopů.

Potřeby pro topné systémy - AFRISO.CZ

Publikováno: 1. 9. 2022

Kategorie: Aktuálně

Efektivní vytápění i klimatizace jsou stále častějším požadavkem pro novostavby i pro starší objekty bez teplovodních systémů. Majitelé budov chtějí nejen ušetřit, ale také zajistit příjemné podmínky pro bydlení, práci nebo i výrobu. Protože je nabídka komponent a prvků pro topné a chladící systémy velmi široká a zahrnuje velké množství položek, jsou potřeby pro topné systémy rozdělovány do mnoha kategorií. Zákazníkovi tak umožňují snazší orientaci v nabídkách specializovaných firem.

 

Mezi základní kategorie potřeb pro topné systémy patří následující:

Součásti otopných systémů – v rámci této kategorie je nabízíno vše potřebné pro technické zařízení budov, topné systémy a rozvody vody. Pro kotelny zde pořídíte dochlazovací termostatické ventily, omezovače komínového tahu a vzduchové klapky. Pro topné systémy zde naleznete filtry, separátory i hydraulické vyrovnávače tlaků. Abyste měli pojistku pro nedostatek vody, nahlédněte do speciální nabídky ústředen užitkové vody.

 

Čerpadlové skupiny a sestavy – pro snadnou a rychlou montáž a pro zajištění vytápěcích a solárních systémů jsou pro vás předpřipraveny čerpadlové skupiny. Naleznete zde vše od oběhových čerpadel přes uzavírací ventily až po termostaticky či elektricky řízené ventily. Stavebnicové systémy vám umožňují vytvářet individuální nastavení pro různé otopné a solární systémy. Veškeré komponenty jsou dodávány včetně izolace, což nejen zvyšuje účinnost systémů, ale také dodává na estetice. Jednotlivé prvky jsou již předem podrobeny zkouškám těsnosti, což dále zkracuje čas potřebný k montáži.

 

Regulační armatury – v této kategorii můžete vybírat termostatické, směšovací nebo regulační ventily, servopohony a další instalační komponenty.  Velmi oblíbeným produktem jsou automatické odvzdušňovací ventily, které můžete jednoduše rozebrat a vyčistit. V nabídce také naleznete ATM termostatické směšovací ventily a jedinečný servopohon směšovacích ventilů ARM ProClick. Tento servopohon namontujete během chvíle a ani k tomu nepotřebujete žádné nářadí! Dále jsou do této kategorie zařazovány pojistné ventily, diferenční tlakové ventily a zónové ventily.

 

Rozdělovače - díky rozdělovačům zvýšíte provozní bezpečnost systémů podlahového topení. Rozdělovače jsou vyrobeny z velmi kvalitních materiálů (u produktů Afriso je to konkrétně vysoce odolný plast nebo nerez), jsou dodávány plně osazené a namontujete je velmi jednoduše. Dále můžete v rámci této kategorie nakoupit polyamidové rozdělovače ProCalida, zónovou regulaci ohřevu a chlazení Cositherm i speciální směšovací sadu pro rozdělovače. Tato směšovací sada pro rozdělovače obsahuje termostatický směšovací ventil ATM a oběhové čerpadlo.

 

Regulátory a termostaty – v této kategorii naleznete vše pro regulaci topení. K regulaci dochází na základě teploty v prostoru. Můžete pořídit termostaty ponorné, s kapilárou i odporové. Stále oblíbenější jsou pokojové termostaty s možností ovládání přes mobilní aplikaci. V Afrisu je to konkrétně bezdrátová ekvitermní regulace UNIREG, která umožňuje vzdálený přístup do nastavení celého topného systému.

 

Široká nabídka produktů, ale i projekty, dodávka, montáž a servis

Jak vidíte, nabídka všech potřeb pro topné systémy je velmi široká a zorientovat se zde je náročné. Neustále se na trhu objevují nové produkty, nové technologie a nová vylepšení. Společnost Afriso má v této oblasti velmi dlouhou tradici a v současné době zaměstnává již přes 1 000 zaměstnanců. Proto je jednou z nejpovolanějších firem na poli měřící a regulační techniky, přináší vám novinky a nové produkty včetně nových technologií. Všechny komponenty i produkty, které nabízíme, jsou vyzkoušené a s jejich výběrem Vám poradí odborní pracovníci a doporučí pro Vás to nejlepší. Afriso Vám v rámci svých služeb nabízí projekty, dodávku, montáž, záruční i pozáruční servis na vybranou sortimentní řadu.